Online marketing felsőfokon! – Weblapkészítés, internet marketing, kereső optimalizálás
Ügyfélszolgálat: +36 20 236 8400

Hasznos marketing eszközök

google cégem

Fontos, hogy regisztráljuk cégünket a Google Cégem (Google My Business) oldalon és adjuk meg az elérhetőségünket (weblap, cím, telefonszám), nyitva tartást, fotókat (logó, bolt, ügyvezető, ügyintéző, stb.).

 

Google Trends

A Google Trends az eddigi keresési adatok alapján állít össze kimutatásokat. Elvileg csak beírjuk a kulcssszót és látjuk, hogy alakult a keresések száma, és mely országokban, milyen nyelveken kerestek a legtöbben a megadott keresőszóra vagy kifejezésre. Sajnos magyar kifejezésekre nem mindig hoz eredményt.

Facebook Analitika

SocioGraph

Megvizsgálhatod a saját, és a konkurenciád weboldalait is, és megtudhatod, hogy melyik posztok érték el a legnagyobb közösségi hatást, és kik a legaktívabb követők.

 

Facebook Audience Insight

A Facebook Audience Insight mélyebb betekintést enged a Facebookot, és a Facebook oldalaidat használók adataiba. Megtudhatod, hogy kik követnek a Facebookon, hogyan épülnek fel a közönségeid, és sok minden mást is.

 

A Google PageSpeed Insights különböző statisztikák alapján kimutatja, hogy mennyire jól van felépítve egy weboldal, illetve ha valami gond van vele, az hol található.

 

Piackutatás

SurveyMonkey

Ingyenesen létrehozhatsz online kérdőíveket, amelyekről azonnali elemzéseket is kaphatsz. Ha mélyebb elemzésre van szükséged, az adatokat Excelbe letöltve magad is tovább vizsgálhatod.

 

Google űrlap

Google forms

Felmérések készítésére, piackutatásra kiváló eszköz. Képet vagy videót is tehetünk a kérdőívbe.
A válaszokat táblázatos formában, összegezve tekinthetjük meg.

 

 

Blog

Blogger

Ha csak blogolni akarsz, vagy a weboldalad, webshopod kiegészíteni egy bloggal, akkor a legjobb megoldás a blogger.com, ami szintén Google termék (habár nem ők fejlesztették, “csak” 2003-ban megvásárolták).

Ha viszont WordPress honlapod van, akkor használd a beépített blog (bejegyzés) funkciót!

 

Google Fonts

google fonts

Használj egységesen mindenhol egy egyedi betűtípust! A Google Fonts ingyenesen kínál számodra rengeteg választási lehetőséget.

 

 

Ingyenes képletöltő helyek

Ezekről a weboldalakról ingyenesen tudsz jogtisztán szebbnél szebb képeket letölteni: