Online marketing felsőfokon! – Weblapkészítés, internet marketing, kereső optimalizálás
Ügyfélszolgálat: +36 20 236 8400

Friss, mennyei pizzák Szántódon a Pizzeria Pescarából

Talán kevesen tudják, de a pizza története egészen az ókorig nyúlik vissza.

A régészek az ókori Egyiptomban és Pompei romjai közt is találtak a pizza készítésére utaló eszközöket, ábrázolásokat. A modern pizza viszont a XIX. században jelent meg először. Raffaele Esposito nápolyi mesterszakács nevéhez kötődik, akit 1889-ben I. Umberto király felesége, Margherita királyné egy nápolyi utazása során kért fel valamilyen újszerű különlegesség elkészítésére. Raffaele egy olasz trikolorban pompázó pizzát sütött (bazsalikom, mozzarella és paradicsom feltéttel), mellyel beírta nevét a történelembe.

A finomságot a királyné után Margheritának nevezték el. Az összeállítással napjainkban is találkozhatunk a pizzériák étlapján.

Pizza házhozszállítás Szántód

A pizza mára nagyon sokféle lehet.

Az egész világon elterjedt, így rengeteg ország hozzáadta a saját jellemző ízvilágát. Gondoljunk csak hazánkban a magyaros pizzákra kolbásszal, szalonnával, (erős) paprikával, hagymával megpakolva. Ugye jól hangzik?

Ha a Balaton déli partján jársz, érdemes megkóstolnod a Pizzeria Pescara ízletes pizzáit Szántódon.

Pizza házhozszállítás Balatonföldvár, Zamárdi, Kőröshegy, Kereki, Balatonszárszó és Balatonendréd területére is kérhető. Térj be hozzánk akár személyesen is egy pizzára vagy hamburgerre és hideg üdítőre. Ha pizza Szántód, akkor a Pizzeria Pescara a legjobb választás!