Online marketing felsőfokon! – Weblapkészítés, internet marketing, kereső optimalizálás
Ügyfélszolgálat: +36 20 236 8400

Call center szolgáltatás, call center ügyfélszolgálat

Professzionális call center szolgáltatás megrendeléséhez keresse a wecall.hu-t!

Ismerős a helyzet, hogy amikor fontos ügyben telefonon keresett egy céget, előbb foglalt volt, majd fél órát hallgatta az automatát magyarul és angolul, miközben találomra nyomogatja a gombokat. Ha nem sikerül, akkor persze esélye sincs, hogy visszahívják, mert általában úgy gondolják, ha elég fontos az ügy, akkor úgyis megint telefonál az ügyfél. Akik többsége amúgy is csak érdeklődik, kérdez, tájékozódik, márpedig nekik a vásárlókra is alig van idejük.
De biztosan olyan eset is előfordult már, hogy olyan valaki vette fel a telefont, akinek fogalma sem volt a vásárló panaszának megoldásának módjáról, így szinte törvényszerű, hogy indulatában felhúzza magát, majd lehúzza a céget, amivel több potenciális vevőt is elriaszt, ami bizony komoly károkat és bevétel kiesést is okozhat! Mert bizony alaptézis, hogy az ügyfelek fejében kialakult kép az egyik legfontosabb dolog egy vállalkozás életében. Egy ismerős által megosztott sztori, személyes élménybeszámoló sokkal többet számít egy cég megítélésében – akár pozitív, akár negatív irányban, – mint sok millió forint reklám bármelyik médiában. Ezért nagyon nem mindegy, hogyan foglalkozunk az ügyfelek problémáinak kezelésével. Egy rossz megnyilvánulás, egy megválaszolatlan kérdés, egy fel nem vett telefon, egy türelmetlen kolléga pillanatok alatt elronthatja az ügyfélélményt, azt pedig jól tudjuk, hogy a negatív vélemény sajnos mindig nagyon gyorsan terjed.

Egy professzionális, felkészített call center munkatárs tisztában van azzal, hogy a vállalkozásnak a jó hírneve az egyik legnagyobb értéke, arról nem is beszélve, hogy egy profi ügyfélszolgálat nagyobb vállalat benyomását keltheti, az ügyfelek is értékelni fogják, és nagyobb bizalmat szavaznak a cégének. Ezért kell jól csinálni, van módja annak, hogy ne essünk el több üzlettől, és közben ne verjük hatalmas költségekbe magunkat.

Sok cégvezető nem is tudja, hogy mennyi üzlettől esik el, ha késve kezelik az ügyfelek problémáit. Pedig ez nem feltétlen a munkatárs hibája, hiszen előfordulhat, hogy csupán túl lett terhelve. Rosszabbik eset, és hallottunk már olyat is, amikor a telesales kolléga kijelentette, ha akar valami az ügyfél, majd újra hívja. Rossz belegondolni, hogy mennyi bevétel potyog így ki az ablakon. Az ügyfelek nem várnak, amikor egy cégnél nem veszik fel a telefont, akkor ők bizony elmennek a konkurenciához vásárolni, ezt pedig egyik vállalkozás sem kívánhatja magának. De ugyanez vonatkozik a tudakozóra: bár a potenciális vásárlók többsége hasonló kérdéseket tesz fel, ha nem kapja meg a választ, akkor is tovább áll. Sajnos sokszor a pult mögött álló eladó sem ért ahhoz, amit árul.
Egy Call Center napi 8 órában folyamatosan képes nagy mennyiségben is fogadni a hívásokat, kezelni a megkereséseket, így nincsenek elvesztett ügyfelek.

call center ügyfélszolgálat

Saját vagy kiszervezett ügyfélszolgálat?

Egy saját ügyfélszolgálat megszervezése sem olcsó. Legtöbbször úgy gondolják, ha egy munkatársat leültetnek egy asztalhoz telefonnal a kezében, akkor minden probléma megoldva. Azzal viszont nem kalkulál a vezető, hogy csúcsidőben a beáramló megkereséseket nem fogja tudni kezelni egy szem ügyfélszolgálatos munkatárs. Ezáltal sok lesz az elvesztett ügyfél, a kolléga pedig akármilyen kedves és segítőkész is, egy idő után frusztrálttá válik a helyzet miatt.
Ennyi pénzből egy professzionális csapatot kap, ha egy Call Center szolgáltatóval köt szerződést és annak a szolgáltatásait veszi igénybe. Nem lesz szüksége költséges eszközök és szoftverek beszerzésére, nem kell külön bérköltséget és járulékokat fizetni, és nem kell aggódnia amiatt sem, hogy mennyi ügyfelet és üzletet veszít egy hónap alatt.
Egy jó Call Center sokkal többet tesz, minthogy fogadja az érdeklődők hívásait, vagy értékesítés céljából felkeresi ügyfeleit. Segítünk önnek a piackutatásban, közvélemény kutatást végzünk, elsősorban budapesti és pest megyei cégeknek.