Online marketing felsőfokon! – Weblapkészítés, internet marketing, kereső optimalizálás
Ügyfélszolgálat: +36 20 236 8400

Erős immunrendszer télen-nyáron

Az immunrendszer testünk egyik legfontosabb védelmi vonala az olyan külső fenyegetések ellen, mint például a vírusok, baktériumok, gombák, vagy akár eukarióta egysejtűek vagy férgek által okozott fertőzések.

Az immunrendszerünk sohasem pihen, az év minden napján keményen dolgozik egészségünkért, azonban neki is szüksége lehet némi erősítésre.
A rendszeres mozgás például az immunerősítés remek módja. Mindegy, milyen mozgásformát választunk, amíg élvezzük azt, és nem érezzük kényszernek. A rendszeres testmozgás nem csupán kalóriákat éget, hanem segíti a szervezet méregtelenítését, erősíti a tüdőt és tisztítja a nyirokrendszert is. Emellett javítja a szervek oxigénellátását is, ami az immunerősítés lényeges eleme.
Immunrendszered hatékony működéséhez elengedhetetlen, hogy eleget aludj, hiszen ilyenkor tud regenerálódni. Tehát ha keveset vagy rosszul alszol, immunrendszered gyengül. Az is fontos, hogy legyen napirended, ugyanis, ha rendszertelenül élsz, és mindig máskor alszol el, biológiai ritmusod felborulhat, ami immunrendszered gyengülésével jár.

Immunrendszerednek az egyoldalú táplálkozás sem tesz jót, különösen, ha túl sok cukrot fogyasztasz. Az aranyszabály, hogy minden tápanyag csoportból fogyassz rendszeresen, ne hanyagolj el semmit! Fontos tudni, hogy hozzáadott formában a cukor gyengítheti az immunrendszert, mivel szervezetünk leterheltté válik, amíg a megemésztésére koncentrál, így könnyebben kaphatunk el vírusos és bakteriális betegségeket.

Az immunerősítés elengedhetetlen elemei a vitaminok. A C-vitamint, és annak pozitív hatásait szinte mindenki jól ismeri, azonban egyéb vitaminok is fontosak, mint például a D-, A-, E-, K-vitaminok. Ezeket részben étrended is tartalmazhatja, azonban a kellő mennyiség szervezetedbe juttatását mindenképpen érdemes segíteni más forrásokból is. Webáruházunkból beszerezheted az immunerősítéshez szükséges, garantált minőségű vitaminokat a hét bármelyik napján!