Online marketing felsőfokon! – Weblapkészítés, internet marketing, kereső optimalizálás
Ügyfélszolgálat: +36 20 236 8400

Hogyan előzzük meg a dugulásokat?

A www.duguláselhárítás.net oldalon nem csak duguláselhárító szakembereket talál, hanem hasznos dolgok tárházát is a lefolyók, csatornák kímélésének érdekében.

A dugulások soha nem egyik napról a másikra alakulnak ki – hacsak nem egy idegen tárgy okozza a problémát. Mindig vannak olyan előjelek, amikre érdemes odafigyelni. Ilyen például, ha kellemetlen szag jön a lefolyóból, lassan folyik le a víz, esetleg bugyborékol közben. A problémát okozhatja az eleve rossz lejtésű csatornarendszer vagy a rosszul megválasztott átmérőjű cső. Ezekben az esetekben a duguláselhárítás csak ideiglenesen orvosolja a problémát, a hosszútávú megoldást a csövek cseréje jelenti.

Vannak olyan dugulások, amelyekért viszont nem a szerkezeti hiányosságok a felelősek, hanem a háztartási szokások.

Sokszor találkozunk mosógépek esetén túlzott mosószer használattal, mely kevés vízhasználattal párosul. Ilyenkor a mosószer szemcséi összeállhatnak és eldugíthatják a csöveket. Hasonló a helyzet a mosogatógépekkel is, ahol tablettát használnak alacsony hőfok mellett. Javasoljuk, hogy használjon inkább folyékony mosogatószert, kézi mosáshoz pedig ne a sűrű balzsamosakat, hanem az átlátszó hígabbakat. Az ételmaradékot mindig távolítsa el az edényről, mielőtt beteszi a mosogatógépbe!

Gyakran okoz problémát az ételmaradékok és egyéb hulladékok lehúzása a WC-ben.

Találkoztunk már a csőben macskaalommal, nedves törlőkendővel és pelenkával is. A WC csésze nem szemetes, ezért megelőzheti a dugulásokat, ha csak a rendeltetésének megfelelően használja és rendszeresen vízkőteleníti a WC-t. Szintén sok galibát tudnak okozni a csésze szélére akasztható műanyag tisztítók/illatosítók. Ha véletlenül a tartó belecsúszik a WC-be, komoly duguláshoz vezethet, ezért ajánljuk inkább a csésze belső falára tapasztható illatosító csíkokat, korongokat.

A zuhanyzók és fürdőkádak legnagyobb ellensége a haj és szőr. Mellette a sűrű hajbalzsamok, tusfürdők, tusolókrémek és ezek kombinációi is lerakódást képezhetnek a lefolyóban. Csökkenthetjük ennek esélyét, ha lefolyószűrőt használunk hajmosás alatt, illetve havonta egy ecetes, forróvizes tisztítást végezni.

További tippekért és hasznos dolgokért látogasson el honlapunkra! Ha a házi praktikák már nem válnak be, forduljon hozzánk bizalommal!