Online marketing felsőfokon! – Weblapkészítés, internet marketing, kereső optimalizálás
Ügyfélszolgálat: +36 20 236 8400

Szemcseszórás gazdaságosan

Ha bármilyen fémfelületet kíván megtisztítani a festék- vagy oxidrétegektől, a Rapid Metal a legjobb szemcseszórás árakkal áll rendelkezésére.

Ezek a fémfelületek a leggyakrabban csövek, tartályok, gépjárművek karosszériái, alvázak, felépítmények, hajótestek, könnyűfém- vagy acélfelnik. Természetesen nem csupán fémfelületeket kezelünk szemcseszórással; a kő-, tégla- és betonfelületeket is megtisztítja a mohásodástól, koromtól, graffititől vagy akár vakolattól, de a járdákat, úttesteket is megszabadítja a felfestésektől.

A szemcseszórásnak – amit a köznyelvben még manapság is leginkább homokfúvás néven ismernek –  két alapvető típusa létezik: van száraz és vizes szemcseszórás.

Minden esetben a kezelendő felülettől függ, hogy melyik módszer az optimálisabb, azonban a vizes technológiáról érdemes tudni, hogy környezetbarátabb, mivel nincs szálló por, illetve nem kell tartani a hő miatti deformációtól.

A vizes homokfúvás esetében a sűrített levegő és a szemcsék mellett víz, és szükség esetén hűtőfolyadék távozik a szórófejből. A szóróanyag korábban valóban homok volt, azonban mára mesterséges anyagokat használunk, mindig a munkának megfelelően választva. Ezek az anyagok például a szén-salak (coal-slag), szódabikarbóna, üveggyöngy vagy réz salak. Viszonylag kevesen tudják, hogy homokszórással szobrokat, emlékműveket is lehetséges antikolni, sőt, akár fából készült bútorokat vagy használati tárgyakat is.

Mobil homokfúvásunk elérhető egész Magyarországon, azonban ha a munkát saját telephelyünkön végezzük, a szemcseszórás árak még kedvezőbbek.