Online marketing felsőfokon! – Weblapkészítés, internet marketing, kereső optimalizálás
Ügyfélszolgálat: +36 20 236 8400

Tőzsdei kereskedelem módosítása

A tőzsdei kereskedelemben módunkban áll módosítani vagy törölni az ajánlatot.

Amint az ajánlat bent van a rendszerben és megjelenik a nyitott megbízások között, akkor már végre tudjuk hajtani a változásokat.  Kellő tapasztalat híján két módon tudjuk elrontani a stratégiánkat.

A tőzsdei kereskedelemben kezdőként hajlamosak vagyunk arra, hogy amint nyereségünk van, be akarjuk biztosítani és lezárjuk, így megfosztjuk magunkat a további nyereségtől. Ennek bizony, ha az ellenkezőjét tekintjük a tőzsdei kereskedelemben, ha ragaszkodunk a veszteséges pozícióhoz, nem zárjuk le, mert nem akarjuk elbukni pénzünket, pedig a veszteség már fenn áll. Ilyenkor annyi tehetünk, hogy nem engedjük tovább a csökkenést.

A siker ellen

A kereskedői siker fejben dől el, tehát ne keressünk a külső tényezőkben hibát.  Ne okoljuk úgy, hogy ha nem vagyunk nyereségesek, akkor a részvényben volt a hiba. Gyakori probléma, hogy ha árfolyam veszteséget szenvedek, akkor a piac áldozata lettem.

A sikerre szert tenni igen nehéz, de ehhez változtatni kell a gondolkodásmódon. A siker a szükséges ismereten alapul ezen felül a kockázatvállaláson és a stratégián.