Online marketing felsőfokon! – Weblapkészítés, internet marketing, kereső optimalizálás
Ügyfélszolgálat: +36 20 236 8400

Fogszabályozás fogászati rendelőinkben Budapesten

A fiatal és a felnőtt korban is érint minket az egyik fogászati kezelés, méghozzá a fogszabályozás az az orthodontia.

Természetesen nem mindenkit, de lényegesen sok készüléket gyártanak, szinte bármely korosztály számára. Nem szabad elhanyagolnunk és időben szakorvoshoz kell fordulnunk. A lehető legjobb, ha a váltófogazat idején elkezdik a kezelést, mert így a gyerek nagyrészt fájdalommentesen, kisebb készülékkel és foghúzás nélkül rendbe hozható a fogív. Kisé kellemetlen a viselése, de ebben az időszakban még kontrollálható a fogak növekedésének iránya. Később, ha már maradó fogazatunk van, szintén megoldható a fogszabályozás, de itt már hosszabb folyamatnak néz elébe a páciens.

A leggyakoribb ilyenkor a fogtorlódás, amit csak eltávolítással lehet orvosolni. A fajtákat tekintve felnőtt korban a rögzített fogszabályozó ajánlott, ami teljesen személyre szabott. Itt minden fogra kívülről bracketteket ragasztanak, amik a legnagyobb rágófogon rögzülő gyűrűhöz kapcsolódnak. Létezik esztétikusabb változat, amely a belső fogívre, tehát a nyelv felől van felragasztva, így nem zavarja a széles mosolyt, bár egyre elterjedtebb és lassan divattá fejlődik a színes brackett.

Mérlegelnünk kell, mert folyamatos kontrollálás mellett maximum két évig viseljük a szájüregben. Ennél a megoldásnál is fokozott szájhigiéniára van szükség. Érdemes beruháznunk speciális fogkefére és fogköz tisztító kefére, amiket rendszeresen cserélni kell. Mivel minden eset más és más, ezért látogasson el a fogászati rendelőnkbe Budapestre, ahol felvilágosítják önt az egyéni kezelésével kapcsolatban.